Sunday, January 30, 2011

Diari Seorang Perawat : Jin Kristian Ingin Melamar Gadis Sikh

Pengalaman merawat pada bulan Julai2010
Lokasi : Hougang
Pesakit : Wanita 28 tahun
Jenis Gangguan : Jin Kristian Ingin Melamar Gadis Sikh
Jenis Jin : Jin Laut
Masa : 8 mlm
Nama Samaran Pesakit : Sukhinder Kaur



Saya di panggil oleh ayah Sukhinder untuk ke rumah untuk merawat Sukhinder yang sering sakit kepala, takut yang melampau dan sering bertengkar dengan tunangannya. Ia mengalami keadaan sebegini hampir 2 bulan. Sukhinder akan rasa gelisah dan sering marah marah pada ahli keluarganya terutama tunangannya.Setiba saya di rumahnya, Sukhinder kelihatan tidak tentu arah dan gelisah. Sukhinder menceritakan saya yang ia sering melihat kucing hitam di luar rumahnya apabila pulang dari kerja.

Menurutnya, jiran jirannya tidak memelihara kucing hitam. Amat menghairanlan bagi seekor kucing untuk naik ke flat yang tingginya hingga ke tingkat 11. Saya cuba menenangkan Sukhinder yang tidak tentu arah. Alhamdulillah, Sukhinder berjaya menenangkan keadaan dirinya lalu meminta saya merawatnya. Saya merawat Sukhinder dalam keadaan ia duduk di meja makan. Saya memulakan rawatan membaca ayat ayat Ruqyah (Al Quran).

Kaki Sukhinder bergetaran dengan kuat dan membuat aksi berlari. Sukhinder kerasukkan. Dia berteriak dan menangis sekuat hati. Saya mulakan dialog dengan Jin tersebut.

Inilah dialog saya bersamanya.

Saya : Hallowed Be Thy Name?

Jin Kristian : I love her!!! Don't separate us, please.

Saya : Have no fear, oh Jin. What is your name? What is your religion?. How old are you? Are you a male or female?

Jin Kristian
: My name is John. My religion is Roman Catholic. I believe in the son of Mary. Holy Father & the Holy Ghost. I am 1000yrs old and I am a male.

Saya : Jesus is our prophet in Islam. Why do you disturb her? What do you want?

Jin Kristian : I love her!!! I want to convert her to Christianity. I want to be her husband!!!.

Saya : You can't take her as your wife. She is human when you are a Jinn. You can't force anyone to convert out of her will. She has her own religion, Sikhism and her parents does not want you to take over her by possessing her body.

Jin Kristian : Okay....Okay.... Can I take her for a walk in my own world and I'll promise to send her back to her world.

Saya : In the name of ALLAH, it will never happen. Leave her body without any condition or I seek ALLAH's punishment to be on you.

Jin Kristian : Please don't do that!!! Spare me please... I'll leave her without any condition. You tell me which way would you want me to leave this body?

Saya : Out through the way you enter her body.

Jin Kristian : I entered her through her mouth.

Saya : That shall be your way out. After the azan (prayer call). Leave this body.

Jin Kristian : I'll obey your instruction. Take good care of her...

Dengan izin ALLAH, Jin Kristian keluar meninggalkan pesakit.

Saya nasihatkan Sukhinder dan keluarganya serta memberi tips tips penjagaan selepas rawatan padanya. Setelah itu, saya pun pulang. Sekian.

Saturday, January 29, 2011

Tempat Tempat Yang Pernah Saya Merawat

Merawat menjadi aktiviti saya sepenuh masa tidak kira waktu malam atau siang,lokasi (dimana mana sahaja). Jikalau ada panggilan yang memerlukan kehadiran dan khidmat saya, InsyaALLAH saya akan terima melainkan saya tidak sihat. Saya pasti akan sahut panggilan itu.

Di antara tempat yang saya pernah melakukan rawatan ialah :

Hospital : Di ward atau ICU

1.SGH
2.TTSH
3.AH
4.CGH
5.KTPH
6.KKWCH
7.NUH
8.AMK Com Hosp
9.Dover Hospice
10.IMH

Masjid : Serata Singapura

Tempat Riadhah seperti East Coast Park, Pasir Ris Park,

Eating Establishment

Most Fast Food Rest., Di Factory, Pusat Makanan di Eunos, Pusat Makanan Adam Road, Kedai Kopi, Road Side

Private Housing

1.Ris Grandeur
2.Bayshore Park
3.Ballotta Park
4.WoodGrove
5.North Oak
6.Sunbird Road
7.Lorong Melayu
8.Upper Thomson
9.Loyang
10.Lornie Road
11.Leonie Hill

Pesakit Luar Negeri

1.Johor
2.Melaka
3.Kuala Lumpur
4.Selangor
5.Australia
6.New Zealand
7.UK
8.Canada
9.Indonesia

Pesakit Pesakit yang terdiri dari berbagai agama :

1.Roman Catholic
2.Protestant
3.Mormon
4.Jehovah Witness
5.Hindu
6.Buddhist
7.Taoist

Saya bacakan mereka Ayat Ayat Al Quran di kediaman mereka. Mereka sembuh dengan izin ALLAH. Mereka amat gembira dan dari sini saya ambil kesempatan berdakwah. Mudah mudahan ALLAH buka pintu hati mereka untuk beriman kepada ALLAH SWT. Mereka memberitahu saya, "you cure me". Saya dengan jelas menyatakan kepada mereka, "ALLAH relief you off from your misery. ALLAH cured you, not me. I'm just a humble servant of ALLAH. The one who cured you is ALLAH and the medicine is Al-Quran". Mereka terdiam dan bersetuju dengan saya. Saya akan ceritakan pengalaman saya di ruangan kisah rawatan.

Friday, January 28, 2011

Diari Pengalaman Seorang Perawat (Bhg.2)

Permulaan Minat Nak Cuba Merawat

Saya mula mempraktik rawatan pada 1998 bersama Allahyarham Hj.Mohd dan isterinya. Mereka berdua ibarat Datuk dan Nenek saya. Umur sudah menjangkau 75 thn tetapi masih ingin membantu masyarakat. Saya kagum dengan mereka. Badannya sahaja yang uzur tetapi semangat mereka kuat. Saya bermula sebagai "driver" sahaja. Menghantar mereka ke rumah rumah pesakit yang telah membuat temujanji.

Di waktu ini, saya sudah mula merawat di Darul Ilaaj (Wlds) di bawah bimbingan Ust.Suhaimi Mustar. Saya tidak mempunyai idea bagaimana nak merawat dan menggunakan ayat ayat Ruqyah untuk rawatan. Kebanyakkan kursus yang saya hadir hampir serupa. Tidak mengajarkan cara yang khusus. Oleh itu ramai yang hadir di dalam kursus tersebut tidak boleh merawat. Diantara mereka adalah saya.

Hj.Muhammad berkata pada saya, "Takkan kau nak jadi drebar aje. Mari cuba rawat. Nanti Pak Haji ajarkan caranya". Saya pun cuba. Tempat yang pertama saya cuba merawat ialah di Pasir Ris. Kami amat terkejut kerana yang menyambut kami adalah pesakit yang sudah kesurupan Jin Ifreet. Pesakit bersilat dihadapan pintu. Saya pun panik dan kelam kabut. Maklumlah pengalaman merawat diluar yang pertama.

Saya berkata dalam hati, "Aku ajak orang tua ni balik pun cantik. Silap hari bulan orang tua ni kena penumbuk, bertabur tulang". Alhamdulillah, pesakit dapat ditangani dengan baik. Saya pun berjaya merawat pesakit. Syukur pada ALLAH. Pintu perjuangan untuk merawat sudah terbuka. Maka bermulalah lembaran baru.

Melangkah ke alam Rawatan.

Perjumpaan Hari Raya Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura 2011 Di Downtown East

Pada akhir Hari Raya yang lalu, kami telah mengadakan Perjumpaan Hari Raya Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura 2011 Di Downtown East. Ahli Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura serta keluarga hadir untuk menyerikan Majlis. Kami menyewa salah satu Chalet di situ dan mengadakan berbagai acara serta BBQ. Lucky Draw dan berbagai acara diadakan. Sambutan dan sokongan amat menggalakkan. 16 famili dari serata Singapura hadir dan turut serta dalam acara ini. InsyaALLAH di masa hadapan akan kami adakan lagi demi merapatka ukhwah dan tali persaudaraan dintara ahli Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura. Ameen.






video

Diari Pengalaman Seorang Perawat (Bhg.1)

Sejarah awal pembabitan Ruqyah

Saya mengambil masa yang lama untuk mula menceburi bidang perawatan ini. Setelah mengikuti beberapa kursus rawatan di Singapura, saya masih belum mula merawat. Dugaan dan ujian sering datang menguji kesabaran dan ketabahan saya. Semasa duduk di dalam Dewan untuk menunggu kedatangan Ustadz, saya lihat ada segelintir pelajar yang duduk dihadapan tidak suka pelajar yang bukan dari kumpulannya duduk bersama dihadapan. Sehingga ada yang beralih tempat. Ini adalah tanda tanda awal perawat perawat tidak bersatu di dalam kebaikkan.

Setelah berkursus, saya mula membuat CD Ruqyah dan Kitab Ruqyah bersama dua teman sekerja. Kami menggunakan nama "Mujahid Creative Arts". Pada awal editing CD, komputer yang saya gunakan mengalami keadaan yang pelik. Komputer screen akan menunjukkan "Pangkah Berwarna Merah" (yang besar saiznya). Komputer boleh hidup sendiri dan ada tulisan menggunakan Microsoft Words tertulis. Sayangnya saya tidak dapat "Save" dan ia hilang begitu saja. Komputer saya selalu "Crashed".

Saya hampir menyerah. Peralatan rumah selalu rosak seolah olah bergilir gilir. Bila CD (Master Copy) dihantar untuk "CD Pressing" di salah satu tempat pembikinan CD, saya menerima panggilan dari Sales and Service Officer yang memberitahu saya tentang kelewatan untuk menyiapkan CD tersebut kerana mesinnya rosak. Akhirnya siap juga CD yang dinantikan. Sambutan amat menggalakkan CD dan Kitab Ruqyah habis terjual serata Singapura.

Kami juga pernah ditipu salah seorang pegawai Masjid yang ingin menjualkan CD dan Kitab kami. Akhirnya CD dan Kitab Ruqyah tersebut lesap bersama dengan pegawainya tidak lagi bertugas di situ.

Karnival Keluarga Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura Sempena Ulang Tahun Ke-6

Tuesday, January 25, 2011

Nasihat Bagi Mereka Yang Ghairah Ingin Merawat

Saya ingin berkongsi pengalaman saya selama 15thn merawat berbagai jenis gangguan, sihir, membuang ilmu, masalah saka dan banyak lagi. Di dalam penglibatan saya merawat, banyak perkara pahit dan manis saya lalui. Ada yang memuji dan tak kurang yang mencaci. Maklum sajalah manusia. Waktu pulang rawatan pun tidak menentu. Kadangkala cepat kadangkala hingga jam 6pg.

Saya merawat hari hari dengan menunggu panggilan daripada mereka yang memerlukan khidmat saya. Saya dapati ada diantara perawat yang baru keluar Academy Rawatan dah ghairah merawat. Bikin namecard lepas tu tulis boleh merawat berbagai masalah gangguan. Saya kasihankan mereka ni. Pengalaman tak ada main terjun botol. Silap hari bulan perawat yang sawan. Merawat tidak digalakkan pergi beramai ramai. Sebaiknya seorang diri sahaja. Baru kita dapat merasakan tawakkal kita kepada ALLAH goyah atau tidak. Kepada mereka yang merawat bersama teman, saya anjurkan tiba masanya untuk berdikari.

Menjadikan Ruqyah Sebagai Profesi

Ini adalah fenomena yang banyak terjadi pada zaman ini. Ada sebagian orang yang menyibukkan diri untuk mengobati penyakit dengan cara ruqyah. Tempat tinggal mereka diperluas dan siap menerima kedatangan para pasien. Jadwal kunjungan mereka tetapkan layaknya rumah sakit. Sehingga orang tersebut menjadikan ruqyah sebagai pekerjaan untuk mencari penghidupan.
Apabila kita melihat perjalanan hidup Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam, perjalanan hidup para sahabat serta sejarah ulama’-ulama’ kaum muslimin yang tidak diragukan lagi keimanan dan keilmuan mereka. Maka kita tidak menemukan seorang pun di antara mereka yang mengkhususkan diri membuka Pusat Rawatan dengan cara ruqyah.
Kita juga tidak mendapati salah seorang di antara mereka yang menjadikan ruqyah sebagai mata pencarian.Oleh itu, kita dapat mengetahui bahwa mengkhususkan diri menjadi tukang ruqyah tidak pernah ada pada zaman salafush sholeh (generasi terbaik umat ini). Dan kita mengetahui bahwa mereka adalah orang orang yang bersegera dalam kebaikan, seandainya ruqyah sebagai profesi itu baik niscaya mereka sudah melakukannya.

Semoga penjelasan yang ringkas ini dapat bermanfaat bagi kita semuanya. Untuk lebih jelas tentang ruqyah silakan lihat buku “Ruqyah Mengobati Guna-Guna dan Sihir” yang ditulis oleh Al Ustadz Yazid bin Abdul Qadir Jawas hafidzahullah.

Thursday, January 20, 2011

Projek Jalan Hari Raya 2010 Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura

Projek Jalan Hari Raya 2010 Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura

Pada Hari Raya yang lalu, kami telah mengadakan Projek Jalan Hari Raya ke rumah ahli Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura. Kami sempat menyewa sebuah bas 40 seater untuk membawa ahli kami menziarahi rumah rumah para ahli yang turut sama dalam Projek ini. Sambutan dan sokongan amat menggalakkan. Lebih kurang 12 famili turut serta dalam projek ini. InsyaALLAH di masa hadapan akan bertambahlah bilangannya dan juga ahli Komuniti Ruqyah Syar'iyyah Singapura.

Wednesday, January 19, 2011

Diari Seorang Perawat : Serangan Nyi Blorong Ke Atas Perawat

Pengalaman merawat pada hari Jumaat 07hb Januari 2011
Lokasi : Tampines
Pesakit : Wanita 30an tahun
Jenis Gangguan : Disihir Akibat Menggalakkan Pembantu Rumah Bersolat
Jenis Jin : Ifrit Laut, Nyi Blorong
Masa : 9mlm
Nama Samaran Pesakit : Normah

Saya di panggil oleh suami Normah untuk ke rumah untuk merawat Normah yang sering sakit kepala dan anggota badannya terasa bisa dan lemah dari sejak beberapa hari. Bila Normah berada di rumahnya, ia akan rasa gelisah dan sering marah marah pada ahli keluarganya terutama suaminya.Setiba saya di rumahnya, Normah kelihatan bingit dan buat tak tahu. Alhamdulillah, Normah dapat mengawal dirinya lalu meminta saya merawatnya. Suaminya membawa Normah ke ruang tamu sebagai ruangan untuk merawat. Saya memulakan rawatan membaca ayat ayat Ruqyah (Al Quran). Kaki Normah bergetaran dengan kuat. Kepalanya bergerak seperti kepala ular. Normah telah rasuk ular. Tarikkan nafasnya juga kencang. Didalam diri saya mengatakan ini macam Nyi Blorong aje. Saya mempunyai banyak pengalaman berdepan dengan Nyi Blorong. Pengalaman selama 15 tahun banyak mengajar saya mengenali berbagai masalah gangguan, sihir dan sebagainya. Saya mulakan dialog dengan ular tersebut.

Inilah perbualan saya bersamanya.

Saya : Engkau ni Nyi Blorong?

Nyi Blorong : Ya, saya Blorong. Pak Ustadz apa khabar?

Saya : Alhamdulillah. Ada apa Nyai? Hingga datang ke mari.

Nyi Blorong : Aku ada urusan sama orang ini. Kamu tak usah masuk campur ya.

Saya : Sihir? Saya akan masuk campur kerana orang ini saudara seIslam ku. Aku pastikan Nyi berusan dengan aku.

Nyi Blorong : Ayah dan abangnya memberi aku upah yang lumayan. Lagi pun mereka tidak suka ahli keluarga mereka bersolat. Kamu faham. Majikannya ini kurang ajar. Jadi mereka mengupah aku untuk membereskan masalah ini. Mereka mengamalkan ilmu hitam yang perlu pada penyembahan pada Iblis.

Saya : Hey Blorong, aku akan penggal leher kau kalau kau mahu teruskan rencana mu. Aku tidak takut dengan kau, Nyi aku hanya takut pada ALLAH sahaja. Kau mesti keluar dari tubuh ini. Kau tidak punya pilihan!!!.

Nyi Blorong : Tidak!!! aku akan tentang kamu, Tukang Rawat. Upahannya sangat bagus. Mana bisa aku lepaskan tawaran sebegitu. Sudah siap kamu? Mari kita beradu handal. Siapa yang akan menang atau tewas. Aku, Blorong atau kamu, Tukang Rawat. (sambil menjelirkan lidah dan mengeluarkan bunyi seperti ular. Nyi Blorong ini adalah Siluman yakni separuh wanita dan separuh ular yang berwarna hijau kehitaman).

Dengan izin ALLAH, saya dapat menewaskan Nyi Blorong dan akhirnya Nyi mengaku kalah dan ini dialognya.

Saya : Bagaimana mau teruskan lagi?

Nyi Blorong : Cukup!! Aku mengaku kalah. Aku keluar.

Saya : Nyi perintahkan tentera tentera kamu yang terdiri dari Kuntilanak, Sundel Bolong, Gondoruwo keluar dari rumah ini dan ambil segala tangkal ghaib pada orang ini dan rumahnya.

Nyi Blorong : Baiklah. Aku sudah perintahkan orang orang ku untuk mengambil segala tangkal ghaib yang ada dan segala orang orang ku untuk ikut aku pulang. Aku ingin keluar dari mulutnya.

Saya : Kalau begitu aku akan laungkan azan dan Nyi pulang ke kerajaan Kraton bersama tenteranya.

Nyi Blorong : Baiklah aku keluar!! Aku tidak akan kembali lagi.

Saya : OK. Selepas aku azan, keluarlah semuanya.

Nyi Blorong : Baiklah.

Selesai azan, saya perintahkan Nyi Blorong dan Tenteranya untuk keluar

Saya tarbiyahkan Normah. Saya menanyakan tentang Solatnya Alhamdulillah solatnya bagus. Boleh membaca Al Quran. Saya berikan beberapa tips penjagaan pada Normah dan setelah itu, saya pun pulang. Sekian.

“Ruqyah & Its Applications / Detect & Identify Types Of Disturbance Cause By Jinns & Satan Or Sorcery/Witchcraft” will be conducted in English

Modul 1 (13 February 2011)

“Ruqyah & Its Applications / Detect & Identify Types Of Disturbance Cause By Jinns & Satan Or Sorcery/Witchcraft” (Theory & Practical)"

The Course will be held at Al-Markaz Arabic Learning Centre (which is inside Wardah Bookstore,Bussorah Street near to the entrance of the rear gate of Masjid Sultan).
Course will begin on Sunday 13/02/2011 from 10am-2pm.
Modul 1 coursebook will be provided. The course fee is $40/- per participants.

For registration please contact : Sheikh Zahurin Al-Jawiah Hp : 91184364


Synopsis

Participants will learn

Theory:

What is Ruqyah?
Why Ruqyah Syar’iyyah is the right choice?
Ruqyah can only treat certain sickness?
Ruqyah guidelines on application and usage
How to apply and recite the Ruqyah?
Al Quran as a medium to treat demonic possession and witchcraft

Practical:

How to perform detection/scanning on the patient in order to identify and confirm whether it is a true case of demonic possession and witchcraft

Applying Ruqyah techniques on oneself
Applying Ruqyah techniques with a Spiritual Healer (Muallij in Arabic)
Applying Mass Ruqyah techniques

Sunday, January 2, 2011

“Mari Belajar Merawat Diri Mu Dengan Al Quran & As Sunnah (Modul 1-5) Bagi Tahun 2011"


Modul 1 (16 Januari 2011)

“Ayat Ayat Ruqyah & Aplikasinya / Mengesan & Mengenalpasti Jenis Gangguan Atau Sihir” (Praktikal & Teori)"

Diadakan Di Al-Markaz Arabic Learning Centre di dalam Wardah Bookstore,Bussorah Street berdekatan bahagian pintu belakang Masjid Sultan.
Kursus bermula pada Ahad 16/01/2011 dari 10pg-2ptg.
Buku Modul 1 diberikan pada setiap peserta. Bayaran $40/- setiap peserta.

Untuk pendaftaran sila hubungi : Sheikh Zahurin Al-Jawiah Hp : 91184364


Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Apa yang dimaksudkan Ruqyah?
Mengapa memilih Ruqyah Syar’iyyah?
Apakah Ruqyah dikhususkan untuk penyakit tertentu?
Syarat-syarat Ruqyah
Cara Ruqyah dan aplikasinya
Cara merawat & menghindar gangguan atau sihir dengan penggunaan ayat ayat suci Al Quran.

Praktikal:

Cara melakukan deteksi/mengesan penyakit sama ada Gangguan,Sihir atau Penyakit Jasmani
Cara melakukan Ruqyah Diri Sendiri (Mandiri)
Cara melakukan Ruqyah dengan Perawat
Cara melakukan Ruqyah Beramai ramai (Massal)

Untuk pendaftaran sila hubungi : Sheikh Zahurin Al-Jawiah Hp : 91184364

“Mari Belajar Merawat Diri Mu Dengan Al Quran & As Sunnah (Modul 1-5) Bagi Tahun 2011"

Kursus “Mari Belajar Merawat Diri Mu Dengan Al Quran & As Sunnah (Modul 1-5) "

Perspektif Dari Seorang Perawat (Berpengalaman selama 14 tahun)

(Diadakan Di Al-Markaz Arabic Learning Centre di dalam Wardah Bookstore,Bussorah Street berdekatan bahagian pintu belakang Masjid Sultan.
Kursus bermula pada Ahad 16/01/2011 dari 10pg-2ptg. Buku Modul 1 diberikan pada setiap peserta. Bayaran $40/- setiap peserta.)

Untuk pendaftaran sila hubungi : Sheikh Zahurin Al-Jawiah Hp : 91184364

Modul 1 (16 Januari 2011)

“Ayat Ayat Ruqyah & Aplikasinya” (Praktikal & Teori)

Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Apa yang dimaksudkan Ruqyah?
Mengapa memilih Ruqyah Syar’iyyah?
Apakah Ruqyah dikhususkan untuk penyakit tertentu?
Syarat-syarat Ruqyah
Cara Ruqyah dan aplikasinya
Cara merawat & menghindar gangguan atau sihir dengan penggunaan ayat ayat suci Al Quran.

Praktikal:

Cara melakukan deteksi/mengesan penyakit sama ada Gangguan,Sihir atau Penyakit Jasmani
Cara melakukan Ruqyah Diri Sendiri (Mandiri)
Cara melakukan Ruqyah dengan Perawat
Cara melakukan Ruqyah Beramai ramai (Massal)
________________________________________________________
Modul 2 (Feb2011) * Tarikh akan diumumkan

“Melangkah Ke Alam Jin & Syaitan” (Teori & Praktikal)

Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Definasi Jin
Sifat-sifat Jin
Agama dan keyakinan Jin
Manusia dan Jin
Alam Ghaib dan penghuninya
Mengenali Makhluk Halus & Permasalahannya Terhadap Manusia

Praktikal:

Cara membersihkan rumah dari gangguan dan sihir
Cara merawat sawan tangis
Cara menyedarkan orang yang pengsan akibat sihir
_________________________________________________________
Modul 3 (Mac 2011) * Tarikh akan diumumkan

“Menyingkap Rahsia Sihir & Perdukunan” (Teori & Praktikal)

Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Definasi Sihir
Jenis-jenis sihir
Sihir dan Jin
Sihir dalam Dunia Manusia dan Jin
Sihir dalam sejarah
Memahami kewujudan Sihir & Tukang Tukang Sihir

Praktikal:

Cara membersihkan bilik hotel (Semasa penginapan)
Cara mematikan barang barang sihir
Cara meruqyah air bacaan untuk gangguan
_________________________________________________________________
Modul 4 (Apr 2011) * Tarikh akan diumumkan

“Menyingkap Tabir Ilmu Ilmu Kesaktian” (Teori & Praktikal)

Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Definasi Ilmu Kesaktian
Jenis-jenis ilmu Kesaktian
Ilmu Hitam dan Ilmu Putih
Pengamal dan para tukang sihir
Sihir bersifat peribadi
Membezakan & mengenali kebenaran ilmu ilmu pengamalnya

Praktikal:

Cara meruqyah air bacaan untuk sihir
Cara merawat gangguan sihir di majlis perkahwinan
Cara memecahkan dinding dinding sihir dari api, asap, cahaya, patung dan selainnya
______________________________________________________
Modul 5 (May 2011) * Tarikh akan diumumkan

“Memperkasa Benteng Ghaib & Membongkar Upacara Syirik” (Teori & Praktikal)

Sinopsis

Pelajar akan mempelajari

Teori:

Cara Iblis menipu manusia
Cara Iblis menyesatkan manusia
Pintu pintu Iblis dan Syaitan
Benteng Benteng Ghaib
Cara menggunakan ayat ayat suci Al Quran & amalan amalan yang warid dari Sunnah Rasulullah S.A.W. untuk memelihara diri dari masalah gangguan,sihir,saka,ilmu ilmu hitam dan lainnya.

Praktikal:

Cara merawat Jin yang kesakitan
Cara mengesan kehadiran Jin/Syaitan di sekeiling rumah
Cara memagar diri dan ahli keluarga
Posted by Sheikh Zahurin Al-Jawiah at 3:55 AM 0 comments
Labels: Kursus Rawatan Bermodul